Zoekmachine optimalisatie, wat is het en waarom is dit nodig?

Hoe wordt een website gevonden op het internet?

Het internet is een prachtige uitvinding waar we allemaal dankbaar gebruik van maken. Toch zou het internet lang niet zo gemakkelijk te gebruiken zijn zonder zoekmachines zoals Google. Dit is namelijk hoe we de website vinden die we zoeken. Als jij een eigen website hebt is dit ook de manier hoe jij gevonden moet worden. Hoe eerder jij te vinden bent wanneer een potentiële klant gerelateerde zoektermen googelt, hoe meer bezoekers je website krijgt. Met meer bezoekers zal je meer klanten hebben en dus ook een hogere omzet hebben. Je kan je positie in Google verbeteren door middel van zoekmachine optimalisatie Den Haag.

Hoe bepaalt Google welke plek jij krijgt in de zoekresultaten?

Hoe Google bepaalt welke plek jij krijgt bij relevante zoektermen is een ingewikkeld systeem. Het is erg logisch dat Google niet alle websites handmatig kan controleren. Daarom hebben ze bij Google een algoritme waarmee deze plekken berekend worden. Een ding dat bijvoorbeeld erg meetelt bij dit algoritme is hoeveel backlinks er op het internet te vinden zijn naar jouw website toe. Deze backlinks moeten wel in een goede context geplaatst zijn en op een website van hoge kwaliteit. De techniek die hierop inspeelt noemen we linkbuilding. Linkbuilding is een van de meest effectieve manieren om hoger in Google te komen.

Kan je zelf aan zoekmachine optimalisatie doen?

Zelf kan je natuurlijk ook het een en ander doen om hogerop te komen in Google. Zo kan je bijvoorbeeld links uitwisselen met andere website eigenaren. Toch is dit in de praktijk helemaal niet zo effectief. De websites op de eerste pagina van Google hebben namelijk honderden websites van hoge kwaliteit die doorlinken naar deze sites. De meeste website eigenaren zullen niet gratis doorlinken naar jouw pagina. Je kan zoekmachine optimalisatie dan ook het beste uitbesteden aan een expert met een groot netwerk.

Zoekmachine optimalisatie uitbesteden

Zoekmachine optimalisatie kan je dus het beste uitbesteden. Grote linkbuilders hebben een groot netwerk. Door dit enorme netwerk van website eigenaren kunnen ze je link vaker plaatsen tegen een kleiner bedrag. Hierdoor ben je bij een linkbuilder goedkoper uit dan wanneer je elke website eigenaar zelf zou gaan benaderen. Het is erg logisch dat het belangrijk is dat je een expert inschakelt. Wanneer jouw links op websites geplaatst worden van slechte kwaliteit kan het namelijk een heel ander effect hebben, namelijk dat je website juist minder goed te vinden wordt op Google.

Een expert in zoekmachine optimalisatie

Een bedrijf met veel expertise op het gebied van zoekmachine optimalisatie Den Haag is In Your Face Media. IYFM is een bedrijf waar ze bedrijven helpen met het bouwen van een website, zoekmachine optimalisatie, hosting etc. Voor al je online zaken kun je als ondernemer dus hier terecht. Bij In Your Face Media hebben ze al veel professionele websites gemaakt en veel websites in de top 10 zoekresultaten gekregen. Wil jij dat ook jouw website goed te vinden is? Kijk dan eens op de website van IYFM.

You may also like...