Welke extensie?

Welke extensie is het beste voor een domeinnaam, of zijn er meerdere mogelijkheden?

extensieJa er zijn meerdere mogelijkheden voor de extensie van een domeinnaam, maar er zijn ook extensies die beter zijn dan andere.

We zullen eerst even kort uitleggen wat we bedoelen met de term extensie.

Je bent nu op de website en de domeinnaam domeinnaam-kopen.eu. Domeinnaam-kopen is de naam, en de extensie is .eu. .Eu staat voor Europa. Zo kennen we de extensie .nl voor domeinnamen uit Nederland, .be voor domeinen uit België, .com voor internationale domeinnamen, en ga zo maar door.

Of een bepaalde domeinnaamextensie beter is dan een andere dat ligt een beetje aan wat je er mee wilt doen. Wil je graag klanten uit België bereiken, dan is .be beter dan .nl.

Wil je liever klanten uit Nederland bereiken, dan is .nl beter. Dit soort extensies noemen we landextensies. We kennen ook globale extensie zoals .com, .org en .biz. Maar dus ook andere lokale extensies zoals .frl voor Friesland, en .eu voor Europa.

Welke extensie is beter?

Nogmaals dat hangt gedeelte ook af van wat je met een domeinnaam wilt bereiken. Ga je globaal, dus wil je klanten uit meerdere landen bereiken, dan zijn .com en .eu erg goed. Wil je alleen klanten in Nederland bereiken, dan is de .nl veel beter.

Dat heeft gedeeltelijk te maken met de zoekmachine van Google. Daar heeft een .nl voorrang op andere domeinnamen. Dat komt omdat Google lokale zoekresultaten hoger plaats dan niet lokale resultaten.

GoogleEigenlijk zijn alle extensies in de top tien te krijgen. Voor Nederland hoef je voor een Nederlands domein het minste moeite te doen, dan volgen .com, .eu, .info enzovoorts.

Buitenlandse extensies zijn, tenminste als de website in het Nederlands is, ook te ranken in de top tien, maar het kost meer tijd en meer moeite.

Hoe goed een .nl kan ranken, hangt ook van de branding af. Daarmee bedoelen we de naam van een domein. Dus het gedeelte na www. en voor .nl. of welke andere extensie dan ook.

[wp_ad_camp_1]