Tips om de juiste VPS te kiezen

Er zijn verschillende manieren om een website te draaien. Je kunt bijvoorbeeld voor je eigen server in huis kiezen, voor shared webhosting en voor een zogenaamde VPS. Het is belangrijk om je vooraf te verdiepen in de verschillen tussen deze webhostingpakketten. Bij shared webhosting huur je bijvoorbeeld een klein stukje van de ruimte op een server. De overige ruimte wordt verhuurd aan andere partijen. Wanneer de websites van deze partijen zouden worden aangevallen, kan dat van invloed zijn op de prestaties van je eigen website. Door voor een VPS te kiezen heb je dat probleem niet. Hier vind je alvast meer informatie over het gebruik van een VPS.

Beoogde gebruik van een VPS bepalen

Voordat je voor een bepaald VPS webhostingpakket kiest, is het raadzaam om het beoogde gebruik hiervan te bepalen. Wil je de VPS gebruiken voor het hosten van websites, of wil je hier ook bedrijfsapplicaties op kunnen draaien? Het gebruik van een VPS voor het draaien van bedrijfsapplicaties is niet nieuw. Het fijne van een VPS voor bedrijven is het feit, dat zij zelf geen omkijken naar het onderhoud hiervan hebben. Zo hoeven zij geen netwerkbeheerder aan te nemen, om verzekerd te zijn van een betrouwbare server.

 

Verschillende mogelijkheden bij een VPS

Wanneer je op internet naar een geschikte webhostingpartij zoekt voor het afnemen van een VPS, kun je op verschillende zaken letten. Denk bijvoorbeeld aan het interne geheugen van een VPS, wat per pakket kan verschillen. Ook het aantal processoren van de server verschilt vaak per pakket, wat van invloed kan zijn op de snelheid hiervan. Zeker bij intensieve bedrijfsapplicaties is een krachtige server essentieel. Je wilt voorkomen dat bijvoorbeeld de snelheid van je website zeer traag is, wat een negatieve invloed heeft op de ranking van je website binnen zoekmachines. Ook niet onbelangrijk is het aantal keer dat de inhoud van de server in een back-up wordt opgeslagen.

You may also like...