Kopen of nieuw registreren?

Je kunt op drie verschillende manieren aan een domeinnaam komen.

DomeinenDaarbij is het altijd belangrijk om voordat je de betreffende domeinnaam koopt of laat registreren, eventjes verder te kijken dan alleen naar de domeinnaam zelf. Want er kan in het verleden van alles mee gebeurt zijn, waardoor er mogelijk door Google straffen zijn gegeven, en waardoor het domein misschien niet meer rankt, of alleen met heel veel moeite.

En denk nu niet dat als je een domeinnaam laat registreren dat deze nog nooit gebruikt is. Op het moment dat je de domeinnaam laat registreren lijkt dat misschien zo, maar in het verleden kan dit domein al eens gebruikt zijn.

Ook als je een domeinnaam uit quarantaine laat registreren, kan er van alles mis mee zijn. Overigens is dat natuurlijk bij het merendeel niet het geval. Overigens mocht je niet weten wat quarantaine is, als de eigenaar van een domein de domeinnaam opzegt, of laat verlopen, dan gaat het betreffende domein 40 dagen in quarantaine voordat het vrij komt. Zo kan de eigenaar toch alsnog betalen en het domein uit quarantaine laten halen, mocht het een vergissing zijn.

De derde mogelijkheid is het kopen van een domeinnaam, bijvoorbeeld van een bedrijf die het domein niet langer wil gebruiken, of speciaal heeft laten registreren om het voor veel geld door te verkopen.

Wees hier in ieder geval ook voor wat de prijs voorzichtig mee. Soms worden voor bepaalde EMD’s gigantische bedragen betaald dat het meestal in de verste verte niet waard is. Maar goed, iedereen moet die inschatting zelf maken.

Kopen, maar wel controleren

Of je nu een domeinnaam koopt of laat registreren, al dan niet uit quarantaine, kijk altijd naar het verleden van het betreffende domein.

registrerenEr zijn verschillende mogelijkheden, bijvoorbeeld de waybackmachine, waarbij je kunt kijken hoe het domein vroeger gebruikt werd.

Ook is het altijd verstandig om het aantal backlinks te bekijken, en vooral hoe de linkteksten uit het verleden zijn.

Eventueel kun je ook nog kijken of het domein een straf heeft gekregen in het verleden, van Google. Daarbij ligt het ook aan welke straf er precies gegeven is, of het nog een waardevol domein is.

[wp_ad_camp_1]