Domeinnaam uitzoeken

De juiste domeinnaam uitzoeken kan soms een hels karwei zijn, tenzij je een domein wilt voor een bedrijf dat een best wel kunstzinnige naam heeft. Want heel veel domeinnamen zijn natuurlijk allang vergeven, en kunnen dus niet meer geregistreerd worden.

Domeinnaam UitzoekenSoms zijn er wel domeinnamen vrij, maar dan kom je bij de extensies uit die niet zo één, twee, drie makkelijk boven in Google of Bing te krijgen zijn. Denk bijvoorbeeld aan extensies als .online .email of .tips. We noemen dit in onze bedrijfstak gekscherend exotische domeinen. Maar als we eerlijk moeten zijn is er niets exotisch aan. Tenzij je natuurlijk omdat het succes lang uitblijft, en erg moeilijk te krijgen is, de rest van het jaar op een tropisch eiland moet verblijven om bij te komen.

Overigens, met de komst van .frl en .amsterdam kun je wellicht wel wat lokaler werken, maar de zoekmachines hebben dit nog niet opgepikt, en bovendien, als jouw bedrijf gevestigd is in Rotterdam, wil je geen .amsterdam achter je bedrijfsnaam hebben staat.

Beperk je dus tot het vinden van een goede domeinnaam, zonder de toevlucht hoeven te nemen tot extensies die niet of nauwelijks te ranken zijn.

Wil je puur een website maken over een hobby, neem dan snel genoegen met een mindere naam. Heb je een domein nodig voor een bedrijf, dan kun je altijd nog de plaatsnaam achter de bedrijfsnaam plaatsen in de domeinnaam.

Overigens denk nu niet dat je een domein kunt opeisen als je bedrijfsnaam, of handelsnaam, toevallig dezelfde is. Heel concreet wordt hier gewoon gesteld wie het eerst komt, die het eerst maalt. Alleen als de bedrijfsnaam een gedeponeerd merk is, kun je in sommige gevallen meer kans maken, maar ook dat is niet altijd 100% zeker.

Domeinnaam lokaal uitzoeken

Je moet het ook wat anders bekijken. Heb je een lokaal bedrijf, bijvoorbeeld de echte bakker in Vlissingen, bakker Piet, dan zijn er twee mogelijkheden.

1. deechtebakkervlissingen.nl
2. bakkerpietvlissingen.nl

Om maar even een voorbeeldje te nemen.

Nogmaals, lukt de Nederlandse versie niet, kijk dan naar .com, .eu, .info, .org, .biz, tenzij er toevalligerwijs een lokale extensie mogelijk is.

En laat vooral je handen af van al die exotische extensies, die als paddestoelen uit de grond schieten.

[wp_ad_camp_1]